Pfeiffertheface.com

Discover the world with our lifehacks

Wat is een courtisane?

Wat is een courtisane?

Een courtisane (van het Frans: letterlijk hovelinge) was een hofdame, maar de term kreeg al vroeg de bijbetekenis van minnares van een vorst of hooggeplaatst hoveling, en bij uitbreiding ook van andere personen uit hogere kringen.

Wat is het meervoud van code?

Woordherkomst en -opbouw

enkelvoud meervoud
naamwoord code codes
verkleinwoord codetje codetjes

Is code een zelfstandig naamwoord?

code – zelfstandig naamwoord uitspraak: co-de 1. niet-talige manier om informatie door te geven ♢ de streepjescode op die producten kun je aflezen Zelfstandig naamwoord: co-de de code de…

Wat betekent Hetaeren?

Hetaere (Oudgrieks ἑταίρα / hetaíra; vrouwelijke vorm van hetairos, wat makker, kameraad, vriend betekent) was een eufemisme voor courtisanes, die hun beroep voornamelijk uitoefenden in Korinthe en Athene.

Wat betekent een lichtekooi?

– Herkomst en betekenis. Met name in oudere publicaties komen we de benaming lichtekooi nog geregeld tegen. Het woord wordt dan gebruikt als aanduiding voor een prostituee of ‘vrouw van lichte zeden’.

Wat is een ander woord voor code?

code, erecode, gedragscode, conventie, fatsoen, formaliteit, manier, manieren, omgangsvorm, omgangsvormen, plichtpleging. manier (zn) : code, erecode, gedrag, gedragscode, manieren, omgangsvorm, omgangsvormen, zede.

Wat betekent de code?

(m.) Uitspraak: [ˈkodə] Verbuigingen: code|s (meerv.) 1) onbegrijpelijke combinatie van cijfers of letters die iets betekent dat voor anderen geheim moet blijven Voorbeelden: `proberen een code te kraken`, `pincode` …

Wat is een codex?

Met codex wordt een samengebonden bundel losse vellen perkament of papier aangeduid, aan beide kanten handbeschreven met tekst, symbolen en/of illustraties, in de late oudheid en middeleeuwen.

Wat zijn zeden?

Zeden zijn handelingen die maatschappelijk gezien gewenst en fatsoenlijk zijn. Zeden worden met name bepaald door tradities en normen en waarden in een bepaalde cultuur o…

Wat is een temeier?

prostituee In 1899 voor het eerst opgetekend, in de Woordenschat van De Beer en Laurillard, een van de eerste Nederlandse woordenboeken waarin relatief veel aandacht wordt besteed aan platte en Bargoense woorden. Het komt hierin voor in de vorm temeioh, met als betekenis ‘eene ontuchtige of publieke vrouw’.

Wat is een ander woord voor pincode?

[technologie en techniek] Personal Identification Number. Wachtwoord bij elektronisch betalingsverkeer.

Wat is de code van een tekst?

Een code in de ruimste zin is een aanduiding die voor iets anders staat, een symbool, een verzameling symbolen, een beweging, etc. Codes worden gebruikt om te communiceren: het is eenvoudiger het woord ‘tafel’ te zeggen dan naar een tafel te wijzen. Alle talen zijn dus eigenlijk codes.